Sałatka grecka z fasolą na zimę

1 godz. 50 min.
12 porcji
Sałatka grecka z fasolą na zimę
ld1976, stock.adobe.com
0

Te konserwy świetnie Ci pomogą, gdy nie masz czasu na gotowanie. Obfita sałatka grecka z fasolą to świetna opcja na przystawkę, bezmięsne danie i szybką przekąskę. Do gotowania potrzebujesz sezonowych warzyw i każdego rodzaju fasoli.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wstępnie namocz fasolę przez 4 godziny w zimnej wodzie.

Opłucz, włóż do garnka i przykryj świeżą wodą.

Gotuj do połowy i wrzuć do durszlaka.

Pokrój pomidory, obraną paprykę i cebulę. Zetrzyj marchewki.

W głębokim rondlu połącz gotowaną fasolę, pomidory, paprykę, marchewkę i cebulę.

Dodaj sok pomidorowy, olej, cukier, sól i przyprawy.

Dusić wszystko razem przez 50 minut, wlać ocet i natychmiast zdjąć z ognia.

Ułóż sałatkę grecką w słoikach, zwiń i dobrze owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy