Te konserwy świetnie Ci pomogą, gdy nie masz czasu na gotowanie. Obfita sałatka grecka z fasolą to świetna opcja na przystawkę, bezmięsne danie i szybką przekąskę. Do gotowania potrzebujesz sezonowych warzyw i każdego rodzaju fasoli.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wstępnie namocz fasolę przez 4 godziny w zimnej wodzie.
Opłucz, włóż do garnka i przykryj świeżą wodą.
Gotuj do połowy i wrzuć do durszlaka.
Pokrój pomidory, obraną paprykę i cebulę. Zetrzyj marchewki.
W głębokim rondlu połącz gotowaną fasolę, pomidory, paprykę, marchewkę i cebulę.
Dodaj sok pomidorowy, olej, cukier, sól i przyprawy.
Dusić wszystko razem przez 50 minut, wlać ocet i natychmiast zdjąć z ognia.
Ułóż sałatkę grecką w słoikach, zwiń i dobrze owiń ciepłym kocem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy