ostra adjika na zimę

1 godz. 30 min.
8 porcji
Pikantna adżika na zimę
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Żadna sklepowa adjika nigdy nie dorówna domowej roboty. Zwłaszcza jeśli wolisz ostrą Adjikę. Tylko sam możesz doprowadzić go do tego samego idealnego smaku, równoważąc połączenie przypraw i dodatków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory i paprykę przez maszynę do mięsa. Oddzielnie posiekaj natkę pietruszki,czosnek i chili.

Zagotuj pomidory z papryką i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj olej, sól, cukier i ocet i gotuj przez kolejne 15 minut.

Dodaj pozostałe składniki i gotuj Adjikę przez kolejne 20 minut.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy