kompot agrestowy z miętą i cytryną na zimę

15 min
24 porcje
Kompot z agrestu z miętą i cytryną na zimę
Krystyna szoba, stock.adobe.com
0

Ten przepis spodoba się miłośnikom popularnego napoju Mojito. Kompot agrestowy z miętą i cytryną jest równie orzeźwiający, aromatyczny i pyszny! Można go gotować bez sterylizacji, po prostu gotując przez 10 minut na umiarkowanym ogniu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj agrest, obierz suche ogony i spłucz.

Cytryny sparzyć wrzącą wodą i pokroić razem ze skórką.

Zagotuj wodę, dodaj agrest, miętę, cytrynę i cukier. Gotuj przez 10 minut.

Odcedź kompot, ponownie zagotuj i wlej do przygotowanych słoików.

Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy