kompot w puszkach na zimę z całych brzoskwiń

45 min
4 porcje
Kompot w puszkach na zimę z całych brzoskwiń
raresb, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym sposobem na konserwowanie kompotu brzoskwiniowego na zimę jest zwijanie całych owoców w słoikach. Nie martw się, nie pozostaną twarde ani rozmoczone. Głównym kryterium jest tutaj jedno-Wybierz rozmiar owoców, aby dobrze pasowały do szyi.

Składniki

  • brzoskwinie - 1 kg
  • woda - 2 L
  • cukier - 1.5 szklanka
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz brzoskwinie i włóż do sterylnych słoików.

Zalej wrzącą wodą, odstaw na 7 minut pod przykryciem, odcedź i ponownie zagotuj.

Powtórz poprzedni krok.

Dodaj cukier i kwas cytrynowy do wrzącej wody, ponownie zalej brzoskwinie i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy