kapusta kiszona w warstwach na zimę

45 min
6 porcji
Kapusta kiszona w warstwach na zimę
topntp, stock.adobe.com
0

Zwykle kapustę KWASI się natychmiast posiekaną. Ale czasami chcesz ugotować go na zimę warstwami - do dalszych eksperymentów kulinarnych i tylko dla odmiany. W takim przypadku Złap sprawdzony przepis!

Składniki

  • kapusta - 3-4 kg
  • woda - 2.5 L
  • cukier - 2 szklanki
  • sól - 0.25 szklanki
  • ocet - 30 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kapustę na talerze i włóż do sterylnych słoików, przesuwając przyprawy do smaku.

Zagotuj wodę z solą i cukrem, dodaj ocet i ostudź.

Napełnij kapustę solanką, przykryj pokrywkami i umieść w zimnym, ciemnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy