marynowane kurki z octem i czosnkiem na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Marynowane kurki z octem i czosnkiem na zimę
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Najlepszym sposobem na przygotowanie marynowanych kurków jest zwinięcie ich w słoiki z octem i czosnkiem. I jest najlepszy nie tylko dlatego, że jest prosty i niedrogi. Kurki mają dość jasny własny smak, więc nie potrzebują niczego więcej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć kurki w zimnej wodzie przez 15 minut, a następnie gotować kolejne 15 we wrzącej wodzie.

Odcedź i wlej kolejne 800 ml czystego.

Dodaj wszystkie przyprawy i czosnek i gotuj przez kolejne 15 minut.

5 minut przed końcem wlej ocet.

Zwinąć kurki czosnkowe w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy