marynowane pieczarki na zimę bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
4 porcje
Marynowane pieczarki na zimę bez sterylizacji
Dmitrii, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz marynowane pieczarki, dzielę się najłatwiejszym sposobem ich przygotowania, nawet bez dodatkowej sterylizacji. Bardzo wygodne rozwiązanie, aby na zawsze zapomnieć o drogich słoikach sklepowych z nadmiarem octu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pieczarki i gotuj przez 10 minut we wrzącej wodzie.

Zagotuj litr wody ze wszystkimi pozostałymi składnikami.

Włóż grzyby do czystych słoików i zalej marynatą.

Pozostaw na 15 minut pod pokrywkami i odcedź marynatę na patelni.

Ponownie zagotuj, wlej z powrotem i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy