dżem brzoskwiniowy w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem brzoskwiniowy w powolnej kuchence
Anna, stock.adobe.com
0

Konserwowanie dżemu to świetny sposób na utrzymanie świeżych owoców na zimę. Ten przepis na dżem brzoskwiniowy w powolnej kuchence jest bardzo prosty i nie zajmuje dużo czasu. Ponadto dżem jest grubszy i bogatszy w powolnej kuchence, dzięki czemu idealnie nadaje się do śniadań i deserów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z brzoskwiń i pokrój owoce w kliny.

Włóż je do miski wolnowaru i dodaj wodę z cukrem.

Włącz tryb "gaszenia" na 45 minut.

W tym procesie kilkakrotnie wymieszaj dżem.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy