marynowane korniszony

45 min
4 porcje
Korniszony marynowane
kochabamba, stock.adobe.com
0

Pozwól, że podzielę się z Tobą moim ulubionym przepisem na marynowane korniszony. To łatwy sposób na utrzymanie świeżości i chrupania warzyw przez długie zimowe miesiące. Nie musisz być doświadczonym kucharzem, aby uzyskać pyszną i aromatyczną przekąskę.

Składniki

  • korniszony - 1 kg
  • czarny pieprz - 10 groszek
  • liść laurowy - 4 kawałki
  • sól - 1 art.
  • woda - 500 ml
  • koperek - 4 parasolka
  • czosnek - 4 ząbki
  • cukier - 2 art.
  • ocet (esencja) – 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij korniszony przez kilka godzin zimną wodą.

Umieść parasole koperkowe, czosnek, liście laurowe i pieprz w sterylnych słoikach.

Ułóż korniszony szczelnie, zalej wrzącą wodą i pozostaw na pół godziny pod pokrywką.

Zagotuj marynatę z czystej wody, soli, cukru i octu.

Odcedź korniszony, zalej je marynatą i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy