galaretka z czarnej porzeczki z żelatyną

30 min
4 porcje
Galaretka z czarnej porzeczki z żelatyną
tanchy25, stock.adobe.com
0

Aby zwinąć galaretkę na zimę w słoikach, nie trzeba używać zagęszczaczy. Ale nadal są przypadki, w których łatwiej jest dodać trochę żelatyny. Na przykład, jeśli nie chcesz długo gotować czarnej porzeczki. Lub chcesz wziąć trochę mniej cukru niż potrzebujesz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Zmiel porzeczki blenderem. W razie potrzeby przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier i zagotuj masę. Gotuj przez 3-5 minut.

Wlej żelatynę, wymieszaj i zwiń galaretkę w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy