marynowane grzyby miodowe na zimę

45 min
4 porcje
Marynowane grzyby na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Każda gospodyni domowa, która uwielbia zwijać grzyby na zimę, ma swoje sekrety i sztuczki. Tym razem podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na marynowane grzyby miodowe. Grzyby są bardzo aromatyczne i chrupiące, a przygotowanie jest bardzo proste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj grzyby miodowe i gotuj przez 20 minut we wrzącej wodzie. Wrzuć do durszlaka.

Zagotuj litr wody ze wszystkimi pozostałymi składnikami.

Włóż grzyby miodowe do marynaty, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 15 minut.

Włóż grzyby do sterylnych słoików, zalej marynatą i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy