Nawet chaczapuri pita można przygotować z różnymi nadzieniami. Na przykład taka soczysta i delikatna wersja z pomidorami i kolendrą. Mówię Ci, jak zrobić wszystko poprawnie, aby nie tracić czasu na ciasto.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj pomidory i odcedź nadmiar soku.
Posiekaj kolendrę, zetrzyj suluguni i wymieszaj nadzienie.
Posmaruj patelnię olejem i ułóż jeden arkusz chleba pita, aby krawędzie zwisały.
Pokrój drugi arkusz na kawałki. Ubij kefir z jajkiem.
Połóż kilka kawałków na chlebie pita, nadzienie, ponownie kawałki i wlej mieszankę jajeczną.
Ponownie ułóż nadzienie, kawałki i ponownie mieszankę jajeczną.
Podwiń krawędzie dolnego chleba pita.
Smaż chaczapuri na małym ogniu pod przykryciem, aż się zarumieni, delikatnie odwróć i usmaż z drugiej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy