pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z pomidorami i kolendrą pita

35 min
2 porcje
Chaczapuri z pomidorami i kolendrą pita
iaroshenko, stock.adobe.com
0

Nawet chaczapuri pita można przygotować z różnymi nadzieniami. Na przykład taka soczysta i delikatna wersja z pomidorami i kolendrą. Mówię Ci, jak zrobić wszystko poprawnie, aby nie tracić czasu na ciasto.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj pomidory i odcedź nadmiar soku.

Posiekaj kolendrę, zetrzyj suluguni i wymieszaj nadzienie.

Posmaruj patelnię olejem i ułóż jeden arkusz chleba pita, aby krawędzie zwisały.

Pokrój drugi arkusz na kawałki. Ubij kefir z jajkiem.

Połóż kilka kawałków na chlebie pita, nadzienie, ponownie kawałki i wlej mieszankę jajeczną.

Ponownie ułóż nadzienie, kawałki i ponownie mieszankę jajeczną.

Podwiń krawędzie dolnego chleba pita.

Smaż chaczapuri na małym ogniu pod przykryciem, aż się zarumieni, delikatnie odwróć i usmaż z drugiej strony.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy