pieczenie 16.03.2022

pączki waniliowe na kefirze

1 godz. 0 min.
5 porcji
Pączki waniliowe na kefirze
shaiith, stock.adobe.com
0

Nie musisz gotować pączków na drożdżach. Bardzo smaczne i miękkie ciasto uzyskuje się na kefirze. Aby to zrobić, potrzebujesz proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej. Może trochę więcej mąki zniknie, więc natychmiast przygotuj ją z niewielkim marginesem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i sól.

Dodaj ciepły kefir, jajko, miód i zagniataj ciasto.

Uformuj ciasto w grube kiełbaski, pokrój w poprzek na kawałki o grubości około 5 centymetrów. Nadaj każdemu kawałkowi kształt pączka.

Smażyć pączki na rozgrzanym oleju na złoty kolor i ułożyć na ręczniku papierowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy