pieczenie 18.03.2022

pączki drożdżowe z żurawiną

50 min
4 porcje
Pączki drożdżowe z żurawiną
Gulsina, stock.adobe.com
0

Ten przepis na żurawinę będzie potrzebował bardzo mało. Jagodę należy najpierw zmielić w blenderze lub dokładnie rozgnieść w moździerzu. Jeśli to możliwe, przetrzyj przecier jagodowy przez sitko, aby usunąć twarde cząstki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W ciepłej wodzie rozpuść drożdże i cukier.

Dodaj 2 łyżki. l. mąka, wymieszaj i umieść w ciepłym miejscu na 10 minut.

Zetrzyj żurawinę tłuczkiem lub puree w blenderze.

Połącz przesianą mąkę, ciasto, przecier żurawinowy, jajko i sól.

Zagnieść ciasto, przykryć ręcznikiem i pozostawić na 1 godzinę w cieple. W tym czasie powinno dobrze rosnąć.

Uformuj małe pączki i smaż na oleju na złoty kolor.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy