pieczenie 14.07.2022

chaczapuri z blatami i serem na patelni

45 min
4 porcje
Chaczapuri z blatami i serem na patelni
Vladimir Bikhovskiy, stock.adobe.com
0

Warzywa z serem to bardzo popularne nadzienie do chaczapuri. Ale nawet można go jeszcze bardziej urozmaicić. Na przykład taka wspaniała opcja z wierzchołkami buraków podbija od razu od pierwszego kęsa. I gotuje się na patelni!

Składniki

do testu:
  • mąka - 2 szklanki
  • kefir - 1 szkło
  • masło - 75 g
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj suche składniki ciasta, wlej kefir ze stopionym masłem i ugniataj.

Osobno wymieszaj starty ser, posiekane blaty i śmietanę.

Podziel ciasto na części i zwiń w tortille.

Połóż nadzienie na każdym, zbierz je w torebce i ponownie rozwałkuj.

Smaż chaczapuri na suchej patelni przez około 4 minuty z każdej strony.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy