pieczenie 06.12.2022

kazachskie baursaki na kefirze

1 godz. 0 min.
10 porcji
Kazachskie baursaki na kefirze
pikoso.kz, stock.adobe.com
0

Kazachskie baursaki na kefirze są jeszcze wspanialsze niż te, które gotujesz na mleku. Ponadto jest to tradycyjny przepis na przygotowanie tego dania, który jest zwykle stosowany w Kazachstanie. Umiarkowanie słodkie, bujne i rozpływające się w ustach-próbujemy .

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Do gotowania użyj ciepłego kefiru i rozpuść masło w kuchence mikrofalowej.

W misce wymieszaj kefir, sól, cukier i proszek do pieczenia ciasta. Pozostaw na 10 minut.

Teraz dodaj masło i część mąki do kefiru. Dobrze wymieszaj i dodaj resztę mąki. Zagnieść gęste ciasto, zwinąć w kiełbasę i podzielić na porcje.

W rondlu rozgrzej olej. Z ciasta rozwałkuj kulki i wrzuć je do oleju do smażenia. Gdy kulki staną się złote, wyjmij je na ręcznik papierowy. Następnie przełóż na głęboki talerz i polej miodem lub posyp cukrem pudrem.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy