Ten przepis spodoba się tym, którzy pamiętają sowiecką kuchnię w przedszkolach i szkołach. Upiecz górę naleśników, zaparz herbatę i ponostalguj. Cóż, dla reszty-to prosty sposób na przygotowanie bardzo smacznego dania. Dostosuj ilość cukru do swoich upodobań.
Składniki
- mąka - 350 g
- woda (ciepły) – 1 szkło
- jaja kurze - 1 rzecz
- suche drożdże - 1 łyżeczka
- wanilina - na czubku noża
- cukier - 2 art.
- sól - 0,25 łyżeczka
- Olej roślinny (do smażenia) – 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
W dużym pojemniku połącz ciepłą wodę, cukier, sól i drożdże.
Dodaj lekko ubite jajko, przesianą mąkę, wanilinę i dobrze wymieszaj.
Przykryj miskę folią spożywczą i odłóż na pół godziny w ciepłe miejsce.
Rozgrzej olej na patelni, połóż naleśniki łyżką i smaż na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy