pieczenie 08.07.2022

chaczapuri z szynką i serem

45 min
4 porcje
Chaczapuri z szynką i serem
bbivirys, stock.adobe.com
0

Tak szybkie chaczapuri można zrobić nawet na śniadanie. Po pierwsze, tutaj jest gotowe ciasto francuskie, które nie musi być ugniatane i rozłożone. Po drugie, nadzienie z szynki i sera również nie wymaga specjalnego przygotowania.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwałkuj ciasto i pokrój w kwadraty.

Drobno posiekaj szynkę i pomidora, wymieszaj z tartym suluguni i nałóż nadzienie na ciasto.

Owinąć rogi kopertą, ponownie rozwałkować i pozostawić na 15 minut.

Posmaruj chaczapuri żółtkiem i piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy