pieczenie 17.03.2022

solone pączki z twarogiem i oliwkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Solone pączki z twarogiem i oliwkami
irina, stock.adobe.com
0

Lubisz niezwykłe potrawy? Wtedy na pewno pokochasz ten przepis! Pączki twarogowe z aromatycznymi oliwkami są zaskakująco smaczne i proste. W razie potrzeby do ciasta można dodać świeże zioła, ostrą paprykę lub czosnek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz ciepłe mleko, drożdże, cukier i 2 łyżki mąki. Odłóż na bok na 10-15 minut.

Zmiel Oliwki w blenderze, przetrzyj twaróg przez sito.

W głębokiej misce połącz twaróg, oliwki, ciasto, jajka, sól i zioła prowansalskie.

Dodaj przesianą mąkę, zagniataj ciasto i umieść w ciepłym miejscu na 1,5 godziny.

Uformuj małe pączki, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor i ułóż na ręczniku papierowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy