pieczenie 22.01.2022

Charlotte z jabłkami i dynią

55 min
8 porcji
Charlotte z jabłkami i dynią
Anzhela, stock.adobe.com
0

Świetny jesienny deser dla tych, którzy lubią aromatyczną dynię. Charlotte przyjemnie zaskakuje łatwością gotowania i wspaniałym smakiem. W razie potrzeby możesz dodać ulubione przyprawy, prażone orzechy lub nasiona. Ważne jest, aby nie przesadzać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię, nasiona i pokrój w drobną kostkę.

Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj dynię i smaż przez 8-10 minut, ciągle mieszając.

Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki.

Ubij jajka z cukrem i solą na puszystą pianę.

Dodaj cynamon, wanilinę i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Dodaj jabłka, dynię i delikatnie wymieszaj.

Posmaruj formę masłem, wyłóż ciasto i spłaszcz.

Piec przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy