Każda szynka, wieprzowina i resztki świątecznego mięsa nadają się do tej pizzy. Wszystko to stanowi doskonałą bazę do tradycyjnego włoskiego dania. I oczywiście będziesz potrzebować pomidorów, mozzarelli i bazylii do dekoracji.
Składniki
- majonez - 6 art.
- mąka - 9 art.
- jaja kurze - 3 kawałki
- szynka - 100 g
- sos pomidorowy - 100 g
- pomidory koktajlowe - 80 g
- Grzyby - 80 g
- Mozzarella - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z majonezem, dodaj mąkę i włóż ciasto do formy do pizzy. Będzie dość płynny.
Posmaruj wszystko sosem pomidorowym.
Pokrój składniki nadzienia na talerze i ułóż na pizzy.
Piecz pizzę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy