pieczenie 04.04.2022

Pizza z szynką i grzybami na majonezie

40 min
4 porcje
Pizza z szynką i grzybami na majonezie
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Każda szynka, wieprzowina i resztki świątecznego mięsa nadają się do tej pizzy. Wszystko to stanowi doskonałą bazę do tradycyjnego włoskiego dania. I oczywiście będziesz potrzebować pomidorów, mozzarelli i bazylii do dekoracji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z majonezem, dodaj mąkę i włóż ciasto do formy do pizzy. Będzie dość płynny.

Posmaruj wszystko sosem pomidorowym.

Pokrój składniki nadzienia na talerze i ułóż na pizzy.

Piecz pizzę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy