pieczenie 24.11.2022

ciasteczka orzechowe z orzechami włoskimi

35 min
4 porcje
Ciasteczka orzechowe z orzechami włoskimi
Roman Achmetow, stock.adobe.com
0

Aromatyczne ciasteczka orzechowe na bazie twarogu-to, czego potrzebujesz na herbatę na każdy dzień. Podobnie jak większość wypieków z twarogu, jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Składniki są dostępne i najprawdopodobniej znajdziesz je na wyciągnięcie ręki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel twaróg i wymieszaj z jajkiem, cukrem i śmietaną, aż będzie gładki.

Zmiel orzechy włoskie w blenderze i dodaj do tego samego.

Dodaj mąkę, zagnieść miękkie ciasto, rozwałkować i pokroić do smaku.

Ułóż ciasteczka na pergaminie i piecz przez 10-15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy