Aromatyczne ciasteczka orzechowe na bazie twarogu-to, czego potrzebujesz na herbatę na każdy dzień. Podobnie jak większość wypieków z twarogu, jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Składniki są dostępne i najprawdopodobniej znajdziesz je na wyciągnięcie ręki.
Składniki
- twaróg - 100 g
- orzechy włoskie - 150 g
- śmietana - 25 g
- cukier - 4 art.
- mąka - 110 g
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg i wymieszaj z jajkiem, cukrem i śmietaną, aż będzie gładki.
Zmiel orzechy włoskie w blenderze i dodaj do tego samego.
Dodaj mąkę, zagnieść miękkie ciasto, rozwałkować i pokroić do smaku.
Ułóż ciasteczka na pergaminie i piecz przez 10-15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy