Takie ptysie można nawet nazwać małą domową pizzą. A wszystko z powodu nadzienia z pomidorami, bazylią i mozzarellą. Wyraźne włoskie nuty zdobią nawet tak prostą codzienną przekąskę.
Składniki
- ciasto francuskie - 300 g
- pomidory - 2 kawałki
- bazylia - 0.5 pęczek
- Mozzarella - 100 g
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozwałkuj ciasto w jedną prostokątną warstwę i ułóż na wierzchu krążki pomidorów. Zamiast pomidorów możesz wziąć gęsty sos pomidorowy.
Połóż na nich posiekaną bazylię i większość startej mozzarelli. W razie potrzeby dodaj czosnek.
Zwiń ciasną rolkę i wyślij ją do zamrażarki na kilka minut.
Pokrój bułkę na małe ślimaki ostrym nożem i połóż na pergaminie.
Posyp je włoskimi ziołami i pozostałą startą mozzarellą i piecz przez 20 minut w 200 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy