pieczenie 25.11.2022

ptysie z mozzarellą, pomidorami i bazylią

30 min
4 porcje
Ptysie z mozzarellą, pomidorami i bazylią
noirchocolate, stock.adobe.com
0

Takie ptysie można nawet nazwać małą domową pizzą. A wszystko z powodu nadzienia z pomidorami, bazylią i mozzarellą. Wyraźne włoskie nuty zdobią nawet tak prostą codzienną przekąskę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwałkuj ciasto w jedną prostokątną warstwę i ułóż na wierzchu krążki pomidorów. Zamiast pomidorów możesz wziąć gęsty sos pomidorowy.

Połóż na nich posiekaną bazylię i większość startej mozzarelli. W razie potrzeby dodaj czosnek.

Zwiń ciasną rolkę i wyślij ją do zamrażarki na kilka minut.

Pokrój bułkę na małe ślimaki ostrym nożem i połóż na pergaminie.

Posyp je włoskimi ziołami i pozostałą startą mozzarellą i piecz przez 20 minut w 200 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy