Takie babeczki z przekąskami natychmiast przyciągają wzrok na każdym stole. Dlaczego dokładnie marchew i brokuły? Tak, ponieważ po prostu nie można się oprzeć tak kolorowej kombinacji! Aby zapobiec ich rozpadaniu się po wyjęciu z formy, używam ładnych papierowych koszy.
Składniki
- marchew - 100 g
- brokuły - 100 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- Ser Cheddar - 40 g
- mleko - 1 art.
- bułka tarta - 1 art.
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- sól - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż brokuły na małe różyczki i gotuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty.
Drobno posiekaj marchewki lub zetrzyj je na grubej tarce.
Ubij trzepaczką jajka solą, pieprzem i mlekiem.
Napełnij kokilki warzywami, przykryj masą jajeczną i posyp tartym serem z bułką tartą.
Piecz babeczki przez 25-30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy