Twaróg to najbardziej wszechstronna baza do babeczek, ponieważ można je z nim zrobić na słodko lub słono. Na przykład ta opcja z zielenią. To oczywiście nie jest deser, ale świetna codzienna przekąska dla całej rodziny.
Składniki
- twaróg - 150 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 1.5 szklanki
- masło - 80 g
- mleko - 150 ml
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Zieleń - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij roztopione masło, twaróg, mleko i jajka mikserem.
Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Wymieszać.
Dodaj posiekane warzywa i włóż ciasto do kokilek.
Piecz babeczki w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy