Jeśli potrzebujesz czegoś bardzo smacznego i prostego w tym samym czasie, radzę spróbować tych ptysiów z ciasta francuskiego z czekoladą. Poradzi sobie z nimi nawet początkujący kucharz, ale żaden z gospodarstw domowych i gości nie będzie w stanie oprzeć się takiemu przysmakowi.
Składniki
- ciasto francuskie - 300 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- czekolada - 100 g
- cukier puder - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozwałkuj ciasto i pokrój w identyczne prostokąty.
Posmaruj każdy z nich ubitym jajkiem, lekko odsuwając się od krawędzi.
Połóż na każdym kawałek czekolady i zwiń ciasne bułki. Krawędzie nie mogą być mocno ściśnięte.
Piecz ptysie przez 25 minut w 180 stopniach i posyp cukrem pudrem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy