pieczenie 25.11.2022

ptysie czekoladowe z ciasta francuskiego

30 min
4 porcje
Ptysie z czekoladą z ciasta francuskiego
hansgeel, stock.adobe.com
0

Jeśli potrzebujesz czegoś bardzo smacznego i prostego w tym samym czasie, radzę spróbować tych ptysiów z ciasta francuskiego z czekoladą. Poradzi sobie z nimi nawet początkujący kucharz, ale żaden z gospodarstw domowych i gości nie będzie w stanie oprzeć się takiemu przysmakowi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwałkuj ciasto i pokrój w identyczne prostokąty.

Posmaruj każdy z nich ubitym jajkiem, lekko odsuwając się od krawędzi.

Połóż na każdym kawałek czekolady i zwiń ciasne bułki. Krawędzie nie mogą być mocno ściśnięte.

Piecz ptysie przez 25 minut w 180 stopniach i posyp cukrem pudrem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy