Nie lubię wyrzucać resztek jedzenia, zawsze staram się je wykorzystać. Ostatnio zrobiłam pyszne naleśniki z resztkami kaszy jaglanej. Aby uzyskać jaśniejszy smak, dodałem czosnek, smażenie i trochę przypraw. Dzielę się z Tobą moim odkryciem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie opłucz proso, zalej zimną wodą i gotuj przez 20-25 minut. Pod koniec ciecz powinna całkowicie odparować.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Obierz i zetrzyj marchewki.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.
Połącz kaszę jaglaną, smażenie, jajko, sól, oregano, mielony pieprz, mąkę i czosnek przepuszczony przez prasę.
Rozgrzej resztki oleju na patelni, łyżką ułóż małe placki i uformuj w pożądany kształt. Smażyć przez 1,5-2 minuty z każdej strony i ułożyć na papierowej serwetce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy