pieczenie 16.02.2022

naleśniki z kaszy jaglanej, marchwi i czosnku

45 min
4 porcje
Naleśniki z kaszy jaglanej, marchwi i czosnku
noirchocolate, stock.adobe.com
0

Nie lubię wyrzucać resztek jedzenia, zawsze staram się je wykorzystać. Ostatnio zrobiłam pyszne naleśniki z resztkami kaszy jaglanej. Aby uzyskać jaśniejszy smak, dodałem czosnek, smażenie i trochę przypraw. Dzielę się z Tobą moim odkryciem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz proso, zalej zimną wodą i gotuj przez 20-25 minut. Pod koniec ciecz powinna całkowicie odparować.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Obierz i zetrzyj marchewki.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Połącz kaszę jaglaną, smażenie, jajko, sól, oregano, mielony pieprz, mąkę i czosnek przepuszczony przez prasę.

Rozgrzej resztki oleju na patelni, łyżką ułóż małe placki i uformuj w pożądany kształt. Smażyć przez 1,5-2 minuty z każdej strony i ułożyć na papierowej serwetce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy