Używam tego przepisu od dawna. Według niego pankeiki zawsze okazują się piękne i bujne. Oczywiście nauczenie się układania idealnych Wysp ciasta będzie wymagało pewnych umiejętności. Patelnia o małej średnicy ułatwi pracę.
Składniki
- mąka - 1,5 szklanki
- Ghee milk - 200 ml
- jaja kurze - 2 kawałki
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- cukier - pół szklanki
- sól - na czubku noża
- Ghee - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Lekko ubij jajka z cukrem i solą.
Dodaj ciepłe mleko i wymieszaj.
Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i jeszcze raz dobrze wymieszaj.
Nasmaruj patelnię olejem i podgrzej.
Rozłóż 2 łyżki.ciasta, tworząc idealnie okrągłą wyspę i smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy