bałkański kawior z bakłażana na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z bakłażana w Bałkanach na zimę
Zigmar Stein, stock.adobe.com
0

Kilka lat temu po raz pierwszy spróbowałem zrobić kawior z bakłażana w stylu bałkańskim. I od tego czasu wielokrotnie wracałem do tego przepisu. Możesz zrobić to od razu do stołu lub możesz zwinąć w słoikach na zimę. To druga opcja, na której chcę się dzisiaj bardziej skupić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz wszystkie warzywa i czosnek i przepuść przez maszynkę do mięsa.

Dodaj masło, sól i cukier.

Gotuj kawior przez 1,5 godziny na małym ogniu.

Wlej ocet i zwiń kawior do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy