przezroczysty dżem jabłkowy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Przezroczysty dżem jabłkowy
Maria Volkova, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz dżem o bogatym, jasnym smaku, ten przepis jest dla ciebie! Przezroczysty dżem jabłkowy z apetycznym złotym odcieniem to świetny sposób na zachowanie jabłek na zimę i uzyskanie pysznego deseru dla całej rodziny. Świetnie komponuje się z tostami, kanapkami lub ciastami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka, pokrój losowo, przykryj cukrem i odstaw na noc.

Zagotuj dżem, gotuj, aż cukier się rozpuści i kolejne 5 minut.

Pozwól mu całkowicie ostygnąć, a następnie ponownie zagotuj i gotuj przez 5 minut.

I tak jeszcze raz.

Po ostatnim gotowaniu zwiń przezroczysty dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy