dania główne 15.08.2022

kasza grochowa z papryką

1 godz. 0 min.
3 porcje
Kasza grochowa z papryką
Anastasiia Sunrise, stock.adobe.com
0

Aromatyczna papryka to jedna z najlepszych przypraw do owsianki grochowej. W tym przepisie radzę wymieszać trochę zwykłej i wędzonej przyprawy. Dostosuj konsystencję owsianki według własnego uznania ze względu na ilość płynu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez 6-10 godzin, zalać czystą wodą i gotować.

Gotuj owsiankę do miękkości, około 40-50 minut. 5 minut przed końcem dodaj przyprawy.

Odcedź nadmiar wody, wlej gorącą śmietanę i zetrzyj owsiankę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy