Jeśli natkniesz się na małe tusze Sum, można je upiec w całości, jak każdą inną białą rybę. Złap najprostszy przepis z sosem sojowym. Nawiasem mówiąc, radzę użyć ciemnego. Na pewno będzie miał odpowiednie oznaczenie. Faktem jest, że ma jaśniejszy i bogatszy smak, a także da najpiękniejszy złoty kolor.
Składniki
- Sum - 2 kawałki
- sos sojowy - 4 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- musztarda Dijon - 1 art.
- Chili - 1-2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i opłucz Sum, wykonaj nacięcia po bokach i włóż do nich pierścienie chili i czosnku.
Połącz masło, sos sojowy i musztardę Dijon z przyprawami. Natrzyj rybę marynatą i pozostaw na 20 minut.
Posyp Sum posiekanymi ziołami i piecz w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy