Nigdy nie zrobiłeś ciasteczek rybnych? Uwierz mi-to łatwiejsze niż myślisz! Jest bardzo smaczny z sandacza, szczupaka lub dorsza. Możesz po prostu kupić morszczuka, rozmrozić go i zmielić na mięso mielone. Tutaj już wybierz to, co lubisz najbardziej!
Składniki
- mielona ryba - 600 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- biały chleb (bez skórki) – 100 g
- mleko (ciepły) – 100 ml
- bułka tarta - 80 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- mielona kolendra - do smaku
- sól - do smaku
- Olej roślinny (do smażenia) – 60 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozdrobnij chleb na ciepłe mleko i pozostaw na 10 minut.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Wymieszaj mieloną rybę z cebulą, jajkami, solą, mielonym pieprzem i kolendrą.
Dodaj lekko wyciśnięty chleb i dobrze zagnieść masę.
Ułóż bułkę tartą na szerokim talerzu.
Uformuj rękami małe placki tej samej wielkości.
Rozwałkuj kotlety w bułce tartej, połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy