Zróbmy dziś razem zapiekankę z kalafiora. Apetyczne danie jest bardzo lubiane przez dorosłych, a dzieci chętnie je również. Przeczytaj uważnie przepis, przygotuj produkty i zacznij!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kalafior, podziel na małe różyczki i włóż do rondla.
Napełnij zimną wodą, dodaj trochę soli i gotuj przez 7 minut po ugotowaniu.
Wrzuć kapustę do durszlaka i odstaw na 5 minut.
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce lub drobno posiekaj.
W małej misce ubij jajka solą i kwaśną śmietaną.
Dodaj oregano, twardy ser i wymieszaj.
Posmaruj formę oliwą z oliwek, włóż kapustę i zalej przygotowaną masą.
Dodaj gałązkę rozmarynu na wierzch, przykryj folią i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Delikatnie zdejmij folię i gotuj przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy