Klasyczna zapiekanka z cukinii jest gotowana w piekarniku. Ale rodzaj ekspresowej wersji można szybko ugotować na patelni. Jeśli sprawisz, że będzie grubszy, smaż dłużej i zmniejsz ogień do maksimum, aby spód się nie przypalił.
Składniki
- cukinia - 700 g
- śmietana - 3 art.
- jaja kurze - 3 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- mąka owsiana - 1-2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cukinię i wyciśnij. Dodaj posiekane warzywa.
Dodaj śmietanę, jajka i przyprawy, a następnie mąkę owsianą do uzyskania konsystencji.
Umieść masę na wysmarowanej patelni i gotuj pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy