dania główne 17.02.2022

węgierski gulasz warzywny w powolnej kuchence

1 godz. 5 min.
5 porcji
Węgierski gulasz warzywny w powolnej kuchence
Piotr Krzeslak, stock.adobe.com
0

Popularne Węgierskie danie składa się z mięsistej słodkiej papryki, dojrzałych pomidorów i dużej ilości cebuli. Zawsze dodaję paprykę i czosnek. Jeśli kwas nie wystarczy do gustu, wlej trochę soku z cytryny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój marchewki, pomidory, obraną cebulę i paprykę.

Pokrój ostrą paprykę na pół, obierz nasiona, opłucz i posiekaj.

Włącz tryb "smażenie", wlej olej i usmaż złotą cebulę.

Dodaj marchewkę, cukier,paprykę i czosnek przepuszczony przez prasę. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 5-7 minut.

Dodaj pomidory, bułgarską i ostrą paprykę. Smaż wszystko razem przez 10 minut.

Aktywuj program "duszenie", dodaj gorącą wodę, sól i mielony pieprz. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 35-40 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy