Popularne Węgierskie danie składa się z mięsistej słodkiej papryki, dojrzałych pomidorów i dużej ilości cebuli. Zawsze dodaję paprykę i czosnek. Jeśli kwas nie wystarczy do gustu, wlej trochę soku z cytryny.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewki, pomidory, obraną cebulę i paprykę.
Pokrój ostrą paprykę na pół, obierz nasiona, opłucz i posiekaj.
Włącz tryb "smażenie", wlej olej i usmaż złotą cebulę.
Dodaj marchewkę, cukier,paprykę i czosnek przepuszczony przez prasę. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 5-7 minut.
Dodaj pomidory, bułgarską i ostrą paprykę. Smaż wszystko razem przez 10 minut.
Aktywuj program "duszenie", dodaj gorącą wodę, sól i mielony pieprz. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 35-40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy