dania główne 28.01.2022

pieczony mintaj z oliwkami i cytryną

35 min
4 porcje
Pieczony mintaj z oliwkami i cytryną
maria_lapina, stock.adobe.com
0

Miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej z pewnością pokochają ten przepis. To świetny sposób na upieczenie banalnego i nietypowego mintaja, aby Twoi bliscy byli zachwyceni. Będziesz potrzebował oliwek, cytryny i trochę więcej wyobraźni, a wszystkie zawiłości procesu opowiem dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Skrop filety z mintaja sokiem z cytryny i posyp przyprawami.

Drobno posiekaj pomidory, cebulę i oliwki, dopraw oliwą z oliwek i ułóż na rybie.

Zawiń wszystko w folię i piecz mintaja w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy