Delikatne i aromatyczne żeberka wieprzowe z warzywami i bakłażanem oddają trochę tradycji kuchni azjatyckiej. Okazuje się, że jest to bardzo bogate w smaki danie, któremu po prostu nie można się oprzeć. A jak go ugotować, Czytaj dalej w przepisie.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- bakłażany - 1 rzecz
- szczypiorek - 1 pęczek
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 2 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- Chili - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka, natrzyj przyprawami i odstaw na 15 minut.
Losowo pokrój wszystkie warzywa na średnie kawałki.
Wyślij do rękawa wszystkie składniki, w tym olej i sos sojowy.
Piecz naczynie w piekarniku w rękawie przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy