dania główne 15.08.2022

owsianka kukurydziana z boczkiem

20 min
2 porcje
Owsianka kukurydziana z boczkiem
New Africa, stock.adobe.com
0

Rumiany smażony boczek to tradycyjny dodatek do owsianki kukurydzianej. Ponadto możesz wziąć trochę sera i ziół do smaku. I na razie powiem Ci, jak gotować płatki bez grudek do najbardziej przyjemnej delikatnej konsystencji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj śmietanę i wymieszaj.

Zmniejsz ogień i dodaj kaszę cienkim strumieniem, mieszając.

Gotuj owsiankę przez 10 minut do miękkości i dodaj masło.

Drobno posiekaj boczek, smaż na złoty kolor i dodaj do owsianki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy