Niesamowita letnia zapiekanka w sezonie młodych warzyw i po prostu moja ulubiona wersja wiejska z pomidorami i cukinią. Podawaj z mięsem lub osobno-oba rozwiązania są równie dobre. A z makaronem z pszenicy durum jest to również zdrowe danie.
Składniki
- makaron - 350 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- ser - 100 g
- pomidory - 2 kawałki
- cukinia - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj makaron do miękkości. Wymieszaj je z olejem, mielonym czosnkiem i ziołami i włóż do formy.
Ułóż pokrojone pomidory i cukinię na wierzchu. Posyp ziołami, a na wierzchu startym serem.
Gotuj zapiekankę przez 25-30 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy