Wybierając mięso, wielu woli kurczaka. Jest uważany za dietetyczny, gotuje się szybciej, wyróżnia się miękkością i przyjemnym smakiem. Nawet gulasz z kurczaka jest lżejszy. Spróbuj gotować i przekonaj się sam!
Składniki
- piersi z kurczaka - 1 kg
- cebula - 2 kawałki
- Curry - 1 łyżeczka
- śmietana - 100 g
- Olej roślinny - 1 art.
- masło - 50 G
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kurczaka, osusz i pokrój na małe kawałki.
Obierz cebulę i posiekaj.
Roztop masło na patelni, wlej olej roślinny i smaż kurczaka przez 10 minut na średnim ogniu.
Dodaj posiekaną cebulę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.
Wlej ciepłą wodę zmieszaną z curry i kwaśną śmietaną.
Sól i gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy