Taka sałatka nie jest przygotowywana szybko, ale wynik spełnia wszystkie oczekiwania. Upiecz rybę, pokrój warzywa i dodaj przyprawy do smaku. Nie używam soku z cytryny. Zamiast tego wolę dodawać do sałatki cienkie plasterki cytryny.
Składniki
- czerwona ryba - 300 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Mieszanka sałatek - 150 g
- cytryna - 4 kółko
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz czerwoną rybę i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.
Posmaruj 1 łyżką oleju, posyp solą, pieprzem i piecz przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Pokrój pomidory koktajlowe, obraną cebulę i lekko schłodzoną rybę.
Wszystko wymieszaj, dodaj mieszankę sałatkową, plasterki cytryny, sól, mielony pieprz i oliwę z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy