sałatki 22.01.2022

sałatka z pieczonej czerwonej ryby, pomidorów i ziół

35 min
4 porcje
Sałatka z pieczonej czerwonej ryby, pomidorów i ziół
gkrphoto, stock.adobe.com
0

Taka sałatka nie jest przygotowywana szybko, ale wynik spełnia wszystkie oczekiwania. Upiecz rybę, pokrój warzywa i dodaj przyprawy do smaku. Nie używam soku z cytryny. Zamiast tego wolę dodawać do sałatki cienkie plasterki cytryny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwoną rybę i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.

Posmaruj 1 łyżką oleju, posyp solą, pieprzem i piecz przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.

Pokrój pomidory koktajlowe, obraną cebulę i lekko schłodzoną rybę.

Wszystko wymieszaj, dodaj mieszankę sałatkową, plasterki cytryny, sól, mielony pieprz i oliwę z oliwek.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy