sałatki
22.01.2022
koreańska sałatka z funchozą, kiełbasami sojowymi i ostrym sosem kochudian
15 min
4 porcje
Jeśli nie boisz się pikantnych potraw, koniecznie spróbuj tej sałatki. SOS kochudian można przygotować samodzielnie, ale znacznie łatwiej jest go kupić w specjalistycznym sklepie. Jeśli chodzi o kiełbaski, nie jest konieczne stosowanie soi.
Składniki
- Funchoza - 300 g
- parówki (sojowe) – 200 g
- kapusta pekińska - 200 g
- marchew - 100 g
- czosnek - 1 ząbek
- Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
- SOS (kochudian) – 1 art.
- Sol - do smaku
- woda (wrząca woda) – 2 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej Funchozę wrzącą wodą i przykryj przez 5 minut.
Wrzuć makaron do durszlaka, opłucz i pozostaw do szklanki cały płyn.
Pokrój kiełbaski, kapustę pekińską, zioła i marchewkę.
Wszystko wymieszaj, dodaj ostry sos kochudian, sól, olej i czosnek przepuszczony przez prasę. Zaparz sałatkę w lodówce przez 40-60 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy