sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozą, kurczakiem, pieczarkami i papryką

35 min
4 porcje
Sałatka z funchozą, kurczakiem, pieczarkami i papryką
Piotr kapral, stock.adobe.com
0

Dla miłośników kuchni azjatyckiej jest świetna wiadomość: wiele ulubionych potraw możesz przygotować samodzielnie. Nie musisz zamawiać jedzenia ani szukać restauracji. Po prostu skorzystaj z tego przepisu, a otrzymasz pyszną sałatkę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść Funchozę na patelni, zalej wrzącą wodą i przykryj na 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz zimną wodą.

Pokrój filety z kurczaka, pieczarki, obraną cebulę i paprykę.

Smaż pieczarki z cebulą na oleju roślinnym przez 7-10 minut.

Na osobnej patelni podsmaż filet z kurczaka, aż będzie ugotowany.

Połącz funchozę, paprykę, pieczone pieczarki i filety z kurczaka.

W osobnym pojemniku połącz ocet ryżowy, sos sojowy, musztardę Dijon, sól, przyprawy i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy