Wątróbka dorsza zawsze dobrze komponuje się z ryżem. Okazuje się bardzo smaczny, ale dość banalny. W tym przepisie powiem Ci, jak urozmaicić zwykłe danie. Na przykład proponuję dodać do niego jajka przepiórcze i ziarna granatu.
Składniki
- wątroba dorsza - 250 g
- ryż - 100 g
- jaja przepiórcze - 8 sztuk
- Zieleń - 0.5 pęczek
- zielony groszek (puszka) – 150 g
- granat - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż i jajka przepiórcze do miękkości. Ochłodzić.
Obierz jajka i grubo posiekaj. Drobno posiekaj warzywa.
Oddziel ziarna granatu, odcedź płyn z groszku i rozgnieć wątrobę dorsza widelcem.
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy