W przypadku koreańskich przepisów najlepsza jest wołowina, ale w rzeczywistości możesz wziąć dowolne ulubione mięso. Wszystko doskonale komponuje się z ogórkami, papryką i pikantnymi przyprawami. Jednocześnie powiem ci, co wziąć do tankowania.
Składniki
- wołowina - 400 g
- ogórki - 400 g
- papryka - 400 g
- Sezam - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
- olej sezamowy - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sos sojowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę w paski i smaż do miękkości.
Pokrój ogórki i paprykę w kostkę i wymieszaj sałatkę.
Dodaj sezam, posiekany czosnek i przyprawy.
Dopraw sałatkę olejem sezamowym i sosem sojowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy