Cienka i długa biała fasola mung to kiełkująca fasola mung, więc nie ma nic tajemniczego w takim składniku. Możesz nawet sam go wykiełkować lub kupić marynowaną fasolę w słoiku. Dodaj dressing i trochę zielonej cebuli – i masz świetną szybką sałatkę.
Składniki
do sałatki:
- kiełkująca Masza - 300 g
- szczypiorek - 4 pióra
- Sezam - 1 art.
do tankowania:
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- imbir - 1 cm
- Chili - 1 rzecz
- sos sojowy - 3 art.
- kolendra - 0.5 CZ. l.
- papryka - 0.5 CZ. l.
- sól - 0.5 łyżeczka
- cukier - 0.5 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 szczypta
- ocet winny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel w blenderze lub zmiel i wymieszaj wszystkie składniki sosu.
Drobno posiekaj zieloną cebulę i wymieszaj z kiełkami fasoli mung.
Dodaj sezam i wrzuć sałatkę z dressingiem.
Pozwól mu parzyć przez około godzinę w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy