Na świątecznym stole ta sałatka zrobi prawdziwą furorę. Przygotuj go tuż przed podaniem i połóż na ciepłym talerzu. Pozwoli to utrzymać pożądaną temperaturę, dzięki czemu danie pozostanie smaczne dłużej.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 300 g
- feta - 150 g
- papryka - 1 rzecz
- rukola - 50 g
- szpinak - 100 g
- sałata - 50 g
- sos sojowy - 2 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 5 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątróbkę drobiową i osusz ręcznikiem papierowym.
Podgrzej 3 łyżki oleju na patelni i smaż wątrobę, aż będzie miękka. Sól i pieprz przed wyłączeniem.
Pokrój fetę i obraną paprykę.
Rozerwij warzywa na kawałki rękami lub pozostaw je w całości,jeśli wolisz.
Na osobnej patelni rozgrzej pozostały olej i smaż paprykę przez 5-7 minut.
Połącz rukolę, szpinak, liście sałaty, fetę, paprykę i wątróbkę drobiową.
Pieprz, sól i wymieszaj.
Połóż sałatkę na talerzu i polej sosem sojowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy