sałatki 22.01.2022

ciepła sałatka z wątróbką drobiową, fetą i ziołami

30 min
4 porcje
Ciepła sałatka z wątróbką drobiową, fetą i ziołami
Ilya Soldatkin, stock.adobe.com
0

Na świątecznym stole ta sałatka zrobi prawdziwą furorę. Przygotuj go tuż przed podaniem i połóż na ciepłym talerzu. Pozwoli to utrzymać pożądaną temperaturę, dzięki czemu danie pozostanie smaczne dłużej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątróbkę drobiową i osusz ręcznikiem papierowym.

Podgrzej 3 łyżki oleju na patelni i smaż wątrobę, aż będzie miękka. Sól i pieprz przed wyłączeniem.

Pokrój fetę i obraną paprykę.

Rozerwij warzywa na kawałki rękami lub pozostaw je w całości,jeśli wolisz.

Na osobnej patelni rozgrzej pozostały olej i smaż paprykę przez 5-7 minut.

Połącz rukolę, szpinak, liście sałaty, fetę, paprykę i wątróbkę drobiową.

Pieprz, sól i wymieszaj.

Połóż sałatkę na talerzu i polej sosem sojowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy