Sałatka & 171; bransoletka z granatu & 187; z pieczonym kurczakiem
Planujesz wyjątkowy wieczór? Następnie menu powinno być odpowiednie. Przygotuj piękne przekąski, zadbaj o napoje i pamiętaj, aby podać "bransoletkę z granatu". Ta wyśmienita sałatka zachwyci wszystkich Twoich gości!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filet z kurczaka opłucz, dokładnie osusz i pokrój na małe kawałki.
Obierz cebulę i posiekaj.
Rozgrzej olej na patelni, ułóż kurczaka i smaż przez 7-10 minut na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.
Sól, pieprz, wyłącz ogrzewanie i pozostaw mięso pod przykryciem na kolejne 5 minut.
Obierz ziemniaki, buraki, marchewki i zetrzyj na grubej tarce.
Aby nadać sałatce kształt pierścienia, umieść szklankę na środku talerza.
Ułóż warstwę ziemniaków, posyp solą, pieprzem i posmaruj majonezem.
Następnie ułóż kurczaka z cebulą i marchewką. Ponownie pieprz, sól i dodaj majonez.
Rozłóż buraki równomiernie, dostosowując kształt sałatki tak, jak chcesz. Pieprz, sól i posmaruj majonezem ze wszystkich stron.
Udekoruj ziarnami granatu na całej powierzchni. Ostrożnie wyjmij szklankę i przenieś gotowe danie na 1 godzinę do lodówki.