Ta sałatka w stylu włoskim spodoba się wszystkim miłośnikom kuchni europejskiej i śródziemnomorskiej. Z jednej strony jest niezwykle prosty, az drugiej dość wyrafinowany. A jak mogłoby być inaczej, gdyby głównym składnikiem był koktajl morski!
Składniki
- koktajl morski - 350 g
- Mieszanka sałatek - 160 g
- oliwki - 2 garści
- pomidory koktajlowe - 160 g
- ogórki - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki w paski i pokrój wiśnie na pół.
Smaż koktajl morski przez około 7-10 minut i ułóż na mieszance sałatkowej z warzywami.
Dodaj oliwki, dopraw sałatkę i polej oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy